Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Stefan Sollenfelt, en riktig överraskning i Midnattssolsrallyt 2009, tekniska haveri stoppade dock framfarten. Vad blir det i år?.
Vem kör vad i rallyskogen 2010, del5!

Stefan Sollenfelt, du körde Midnattssolsrallyt med fart, men tekniska problem satte stopp för framfarten, vad hände?
- Ja tyvärr bröt vi med en trasig topplockspackning på ss6. Det var lite surt då vi låg bra till totalt i rallyt, men så är det med rally, både med och motgångar.
Får vi se dig tävlandes något i år?
- Målsättningen för min del är att försöka åka Historiska RallyCupen 2010 och så klart Midnattssolsrallyt.
Och i garaget är det full fart?
- Hos Stig Blomqvist Classic Motorsport AB i Örebro är det full fart. Just nu jobbas det för fullt med allt från Saab 99´or till Ford Escorter i garaget. Vi hjälper också ett antal förare med uppdateringar på deras appendix K bilar.
Vet du hur det ser ut med Stigs tävlande i år?
- För Stigs år är inget klart förutom en tävling runt Spa banan i februari som jag dock har glömt namnet på.

Snacket om Nisse Bergqvist i Västerås är att han ska ge sig ut i Europa och åka EM. Kan det stämma?
- Helt rätt, 2010 kommer vi inom Carfix Rallyteam att göra en attack på Fia European Historic Sporting Rally Championship, precis som 2007 då vi blev tvåa. Vi fortsätter i "cat1" - bilar -1969 där vi kommer att tävla med en Volvo.
Men vilken bil kommer ni åka med?
- Denna gång blir det Volvo Amazon 122s, den röda bil som vi "bombade" i ARC-rallyt 2007 och nu gör en totalrenovering på. För säkerhets skull anmäler vi också vår vita Amazon, som har varit så slitstark och i drift sedan 1992.
Får vi inte se er något i Sverige?
- Jodå var så lugn. Vi kommer att köra dom deltävlingar inom KRC som inte kolliderar med EM och naturligtvis Midnattssolsrallyt 2010. Det kommer ju för övrigt att landa i vår hemstad Västerås så det får vi inte missa. I Midnattssolsrallyt 2009 ledde vi klassen i nästan två dagar men slutade tvåa.
Så då är årets Midnattssolssikte inställt för hemmaseger?
- Det skulle var riktigt kul att gå i mål i Västerås med en ännu större framgång.
Nisse visar oss också sin tävlingskalender, 14 tävlingar med start i Torsby den 23 januari och målgång i Rally Costa Brava, Spanien den 5 november. Där emellan har bl.a. Italien, Tjeckien, Gränna, Almunge, Finland och Belgien passerats.

© Karl-Bertil LingKarl-Bertil Ling är en klassikertävlande Opelåkare. Vi är vana att se Kolsvaåkaren i Opel Rekord på sladd, något som vi hoppas få se en fortsättning av. Vad tänker du köra nästa säsong?
- Vi kommer att åka Klassiska RallyCupen och en tvådagarstävling i Örebro, den ska köras i juni om den blir av. Självklart är också Midnattssolsrallyt ett givet val i kalendern. Allt beror ju dock på tid och bilmaterial, det är ju inte alltid vi kommer i mål med hel bil säger Ling.
Kanske en bil till vore på sin plats?
- Det är det, och vi har även skaffat en ny rallybil. Det blir en Opel Rekord 1900 av 1969 års modell. Den kommer få i klassen 66-69 när det gäller cupen. Bilen är i stort sett färdig så nu ska vi bara testa den lite innan första cupdeltävlingen i Torsby.

I en svart eller gul Saab brukar vi hitta Kjell Svensson. Vad händer kommande säsong?
- Med en rätt hyfsad säsong utan totalskrot med någon av bilarna, "bara" en rullning med den gula och en sidläggning med den svarta så kunde vi gå i vinterdvala med två hela bilar för första gången. Tanken var att byta lite små knölig plåt på den svarta, men Göran var ganska övertygande när han sa att efter en eller två tävlingar så kommer det att se ännu värre ut, vad han nu menar med det?
Om nu bilarna blir de samma, blir också besättningen det?
- Ja, Göran fortsätter givetvis som kartläsare och jag själv kör vidare. Jag lämnar dock Gränna MK och tävlar i fortsättningen för Linköpings MS.
Vad kommer ni åka för tävlingar?
- 2010 har vi tänkt att köra Historiska Rallycupen samt Öppna Östgöta Mästerskapen. Vi fortsätter i App K med våra Saab V4:or. Vi hoppas kunna komma till start 23/1 i Torsby, men då jag ska amputera ett finger veckan före jul så finns det viss tveksamhet. I övrigt så ser vi fram mot 2010 och hoppas vi kan bjuda på någon frän sladd.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seNär man nämner Fredrik Ekendahl i skogen brukar många invänta en vilt satsande Saabåkare in i svängen. Vart får vi se dig 2010?
- Mina planer är att försöka åka så många tävlingar som jag hinner med fokus på Klassiska Rally Cupen och Midnattssolrallyt. Förhoppningsvis kan det resulterar i 25-30 tävlingar totalt.
Så allt är redo för ny säsong?
- Tyvärr så har jag haft lite problem med kartläsare under året som gick. Men det kommer nog att lösa sig får vi hoppas. Någon som är sugen, inflikar Fredrik snabbt?
Nu har ni alltså chansen att åka klassisk Saab. Men vad kommer ni köras för något?
- Vi fortsätter minst ett år till i Saab Sporten i KRC och de stora tävlingarna, samt Saab v4:an i lite mindre tävlingar. Jag är sugen på att åka upp till Fredriksberg och träna men det kanske är bättre att åka extra långt norrut för att få åka en riktig vintertävling istället. Annars så är planerna att köra många tävlingar och på så sätt få körträning. Enligt de förhandsinfo jag har fått så kommer konkurrensen att öka i vår klass.

En annan Saabåkare är Smedjebackens Esko Junttila. Vad gör du 2010?
- Jag kommer att köra hela Historiska Rally Cupen och självklart Midnattssolsrallyt. Lika självklart är att det blir i "Ekens" gröna Saab V4:a.
Och ekipaget är redo för start?
- Vi håller precis på att finjustera det sista inför Torsby där vår cup drar igång.

© Erik UppsällDen Saabåkande försäljningsdirektören hos Land Rover, Erik Uppsäll ångar på med sina Saabar.
- Ja vad gör man så här "off season"? Jo jag tänkte faktiskt göra iordning min SAAB 96 V4 så att den är startklar när det så att säga "rinner till". Förgasarna har varit på renovering hos Ronwill Speedshop på Gotland, förmodligen med båt från Nynäshamn och utan att färjorna krockade denna gång! Hur som helst så kom de tillbaka härom veckan och är i skick som nya, i alla fall på utsidan, bilen är inte startad än. Jag har talat med doktor "Nille" hos Ultra Motors som brukar se till inställningarna på mina motorer, själva motorbygget på V4:an har gjorts av Trollspeed med mycket hög funktion. Jag har också efterdragit alla skruvar på bilen efter färdigställandet i somras och det var en hel del som satt löst, bland annat bakaxeln!
Men var ifrån kommer all denna aktivitet?
- Den största anledningen till denna aktivitet är att jag börjar bli stressad av att folk runt mig plötsligt startar upp Saab 99 Turbo byggen och sätter högsta fart samtidigt som mitt eget Turbo projekt stått still i 1,5 år på grund av ekonomisk formsvacka och allmän brist på engagemang. Då kände jag att jag kan ju inte ha flera halva bilar stående runt mig så det blev en diger prioriteringslista där en lång rad aktivitet spaltas upp, för lång för att räkna upp här.
Men efter allt arbete, vad är målet?
- Det är att starta i Midnattssolsrallyt 2010 med 99 Turbon och att åka 96 V4:an i vinters tävlingar, två av cuptävlingarna, vid premiären åker jag dock skidor istället.


Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2010":
* Del 1, se
"Vem kör vad i rallyskogen 2010, del1!".
* Del 2, se "Vem kör vad i rallyskogen 2010, del2!".
* Del 3, se "Vem kör vad i rallyskogen 2010, del3!".
* Del 4, se "Vem kör vad i rallyskogen 2010, del4!".

Publicerad: 2010-01-17 19:43






WRC tabeller efter Rallye de Portugal.
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville drar ifrån mot tvåan Elfyn Evans i WRC tabellerna efter den femte deltävlingen i Portugal. Just nu 24 poäng före Evans. Samtidigt går Ott Tänak starkt och är nu sju poäng bakom Evans samtidigt som han är åtta poäng före Adrien Forumaux och nio före Sebastien Ogier.

Hyundai Motors...

Publicerad: 2024-05-12 20:59


Tom och Andreas tvåa i Rally Nyköping efter en stark insats.
© emotorsport.seI årets tredje deltävling i årets rally-SM tog SMK Hörbys Tom Kristensson med Andreas Johansson från Eskilstuna MK vid noterna en stark total andraplats i den tuffa konkurrensen, efter ca 10 mils specialsträckor under fredag kväll och lördag.

Det var endast den tredje tävlingen en Skoda Fabia RS...

Publicerad: 2024-05-12 20:40


Ogier tar hem Rally de Portugal.
© Toyota Gazoo Racing.Sebastien Ogier tar segern i Rally de Portugal, en tät kamp med Ott Tänak om ledningen helgen igenom sedan hans teamkollegor försvunnit. Fyra på sista sträckan men 7,9 sekunder före Tänak i slutresultatet.

För VM ledande Thierry Neuville blev det tredjeplats i helgen, minuten från Tänak och 38 s...

Publicerad: 2024-05-12 13:24


Foto från Rally Nyköping, fredag.
© emotorsport.seTvå dagars Rally Nyköping, spännande kamper i skogen och mycket publik som följde rallyt genom skogarna runt staden - start och mål vid Skavsta flygplats vilket gav bra parkeringsmöjligheter och lätt för publiken att ta sig till och se teamen jobba med bilarna. SMK Nyköping arrangerade och fredagens...

Publicerad: 2024-05-12 13:13


Flodin, Andersson och Pettersson SM vinnare i Rally Nyköping.
© emotorsport.se15 specialsträckor i helgens Rally Nyköping, SMK Nyköping gjorde åter ett starkt arrangemang när de tog steget upp till SM deltävling. Valde ut det bästa av deras stora utbud av vägar som bjuder på en skön mix, härligt vårväder lockade ut mycket publik i skogen.

Flodin vann tätt Rally Nyköping...

Publicerad: 2024-05-12 10:32


Fantastiska resultat för Drive VXO Motorsport i helgen.
© Drive VXO Motorsport. Drive VXO Motorsport summerar en helg av intensivt rallytävlande där teamet tog hem dubbla segrar på två spännande tävlingar i två delar av Rally-Sverige. PG Andersson och Anders Fredriksson säkrade segern i 2WD-klassen i Rally Nyköping, där de nu leder Rally-SM halvvägs genom säsongen trots att de...

Publicerad: 2024-05-12 08:44


Olsson tog hem South Swedish Rally.
Sju sträckor blev sex när South Swedish Rally avgjordes under lördagen där MAS Cupen och Sverigeserien för VOC körde, en sträcka ströks under dagen. 80 startande där Mattis Olsson körde hem rallyts alla sträcksegrar, total och klasseger 20,9 sekunder före Robin Adolfsson och in som trea Arvid Johans...

Publicerad: 2024-05-12 08:42


Patrik Flodin tog hem Rally-SM i Nyköping.
© Niklas Falk / Svensk Bilsport.I den Internationella fyrhjulsdrivna klassen tog den regerande mästaren Patrik Flodin från Hudiksvall hem sin andra raka seger i Rally-SM tillsammans med kartläsaren Göran Bergsten. Med segern går Flodin nu upp i ledning i totala SM, åtta poäng före teamkollegan Dennis Rådström.
Det var skönt....

Publicerad: 2024-05-11 22:59


Ogier i topp, trubbel för Svenskarna i Rally de Portugal.
© Toyota Gazoo Racing.Från en trippel ledning till en ensam sådan för Toyota och Sebastien Ogier, efter fredagen hade fransmannen en kamp med Kalle Rovanperä och Takamoto Katsuta, idag har den två fallit bort.

Redan på dagens andra sträcka försvann Rovanperä efter en avåkning, sträckan efter stannade Katsuta med trasi...

Publicerad: 2024-05-11 22:52


P-G Andersson är ny SM-ledare efter segern i BMW-debuten i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.P-G Andersson och Anders Fredriksson vann i dag Rally Nyköping i sin debut i BMW tillsammans med Drive VXO. I och med segern tar de över SM-ledningen – trots att de kört bara två av tre deltävlingar.
Extra roligt att få vinna med ett nytt team som satsar på ett helt nytt koncept. Och alltid k...

Publicerad: 2024-05-11 22:19


Tidigare nyheter:
Olsson tog hem South Swedish Rally.
Patrik Flodin tog hem Rally-SM i Nyköping.
Ogier i topp, trubbel för Svenskarna i Rally de Portugal.
P-G Andersson är ny SM-ledare efter segern i BMW-debuten i Rally Nyköping.
Flodin och Bergsten SM-ledare efter seger i Rally Nyköping.
Följ lördagen i Rally Nyköping, South Swedish Rally och Rally de Portugal.
Flodin, Sundell, Andersson och Hovind leder SM klassen efter fredagen i Rally Nyköping.
Grahn tog hem SSR Sprinten 2.
Rovanperä leder Toyotatrion i toppen av Rally de Portugal, Solberg leder WRC2.
Följ Rally Nyköping, SSR Rallysprint och Rally de Portugal.
Rally Nyköping med 15 sträckor, 108 ekipage - tuff gruspremiär i Rally SM att vänta.
80-talet bilar går för lördagens South Swedish Rally.
Norske mästaren Frank Tore Larsen föråkare i Rally Nyköping.
Adolfsson vann SSR Rallysprint 1 med Skoda Fabia.
Pontus Tidemand siktar högt - teamar upp med nystartade Motorsport Experience.
Så gick det i Tjust MK´s Miniknäppen.
Hyundai snabbast inför Rally de Portugal, Svenskarna topp tre i WRC2.
87 åkare till Rally Italia Sardegna, Solberg ende Svensk.
Torsdagens rallyn, Miniknäppen, SSR sprint och Rally de Portugal.
WebTV live från shakedown inför Rally de Portugal 9:00.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Uppland 31-01/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 30-02/06


Svenska RallyCupen:
Violen Rallyt 18/05




Foto:
Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vilda Ryd Racet.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.